ŠVICA

UČINKOVITA ZAŠČITA PREMOŽENJA | OPROSTITEV DAVKA NA DOBIČEK | TUJE LASTNIŠTVO

Ustanovitev offshore podjetja v Švici, bodisi kot švicarska družba z omejeno odgovornostjo (GmbH) ali kot švicarska delniška družba (AG), prinaša številne prednosti. Te vključujejo zelo učinkovito orodje za zaščito premoženja, oprostitev ali zmanjšanje davka na dohodek od dividend iz “kvalificiranih deležev” in oprostitev ali zmanjšanje davkov na kapitalske dobičke, kateri izhajajo iz prodaje teh deležev.
Prav tako omogoča odbitek nastalih in plačanih stroškov zunanjih in znotraj skupinskih posojil. Oprostitev davka na dividende velja tudi po določenih meddržavnih sporazumih o izogibanju dvojnega obdavčevanja in za delničarje iz EU, ki imajo več kot 25 % delnic, če jih imajo v lasti vsaj dve leti. Poleg tega so davki na dohodek iz pomožnih dejavnosti nizki, tujci pa lahko posedujejo 100 % vseh delnic.

 

 

 

✅ PREDNOSTI PODJETJA V ŠVICI

➡ Učinkovita zaščita premoženja
➡ Oprostitev ali znižanje davka na dohodek od dividend in oprostitev ali znižanje davka na kapitalske dobičke pri prodaji “kvalificiranih deležev”.
➡ Možnost popolnega tujega lastništva (100 % delnic lahko imajo tujci).

 

✅ ZASEBNOST TER ANONIMNOST

Ustanovitev offshore podjetja v Švici, bodisi kot švicarska družba z omejeno odgovornostjo (GmbH) ali kot švicarska delniška družba (AG), ponuja visoko stopnjo zasebnosti in anonimnosti. Švica je znana po svoji strogi politiki varovanja podatkov, kar pomeni, da so podatki o lastnikih in delničarjih podjetij zelo dobro zaščiteni. Podatki o lastnikih delnic niso javno dostopni, kar zagotavlja visoko stopnjo anonimnosti. Poleg tega lahko podjetja v Švici uporabijo nominee direktorje in delničarje, kar dodatno prispeva k zasebnosti. Takšen pravni okvir omogoča, da se identiteta dejanskih lastnikov podjetij učinkovito zaščiti pred javnostjo in tretjimi osebami.

 

✅ OBVEZNOSTI DO PODJETJA

  • GmbH: Zahteva minimalni osnovni kapital v višini 20.000 CHF, ki mora biti v celoti vplačan pred registracijo.
  • AG: Zahteva minimalni osnovni kapital v višini 100.000 CHF, od katerega mora biti vsaj 50.000 CHF vplačan pred registracijo.
  • Letna poročila in računovodstvo
    Podjetja morajo voditi ustrezne poslovne knjige in pripravljati letna računovodska poročila. Ta poročila morajo biti pripravljena v skladu s švicarskimi računovodskimi standardi.
  • Revizija
    GmbH: Obveznost revizije je odvisna od velikosti podjetja in obsega poslovanja. Majhna podjetja so lahko oproščena obvezne revizije.
    AG: Podjetja morajo imenovati pooblaščenega revizorja, če presegajo določene finančne in poslovne prage.
  • Davčne prijave
    Podjetje mora redno oddajati davčne prijave in plačevati ustrezne davke, kot so davek na dohodek, davek na dodano vrednost (DDV) in drugi davki, ki veljajo za njihovo poslovanje.

 

✅ POTREBNI DOKUMENTI

Za ustanovitev oziroma registracijo podjetja je potrebno predložiti dokumentacijo vseh lastnikov ter direktorjev. (lastnik ter direktor je lahko ena oseba)

➡ Notarsko overjena kopija potnega lista
➡ Notarsko overjena kopija dokazila o stalnem naslovu: osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, bančni izpisek, račun za komunalne storitve, računa za elektriko, zdravstveno zavarovanje …
➡ Registrar lahko zahteva bančno referenco, katero izda vaša matična banka
➡ Krajši poslovni plan, kateri vključuje storitve, naloge posameznikov ter ključne države poslovanja.

 

Naše podjetje je specializirano za registracijo ter ustanovitev offshore podjetij v Švici, katere segajo od preprostih registracij do zakompliciranih struktur vključno z skritimi (nominiranimi) lastniki ter zastopniki. Na strankino željo uspostavimo “Mail Forwarding”, kar pomeni, da vso pošto prejeto na naslov podjetja stranki preusmerimo na željeni naslov v Slovenijo ali kamor koli po svetu. Uredimo ter posredujemo pri odprtju offshore bančnega računa za novo offshore podjetje ustanovljeno v Švici. Prednost Švici je, da lahko v isti državi odprete poslovni subjekt kot tudi bančni račun.

V kolikor boste z novo ustanovljenim podjetjem na Švici poslovali na Slovenskem trgu Vam uredimo pridobitev Slovenske davčne številke, katero boste potrebovali pri poslovanju na Slovenskem trgu ter pri odpiranju bančnega računa v Sloveniji. Vsa dokumentacija kot je naprimer, akt o ustanovitvi, register članov, register lastnikov, register zastopnikov ter zapisniki se hranijo v enem izvodu pri registrarju na Švici, en izvod pa dobi stranka.

 

REGISTRACIJA PODJETJA: 4.600€   |   LETNA PRISTOJBINA: 3.250 € 


 

Imate vprašanje?