MALTA

CENA: 2.179 EUR

EFEKTIVNA 5% DAVČNA STOPNJA | MALTA SPADA V EU | DOBER PRAVNI SISTEM

 

Podjetje registrirano na Malti se pogosto uporablja za mednarodno trgovino, posedovanje naložb ter kot lastništvo nepremičnin. Zahteva najmanj enega lastnika, enega direktorja ter tajnika. Potrebno je letno finančno poročanje. Malta spada pod države znotraj EU ter je uvrščena med finančna središče z nizkimi davki. Efektivna davčna stopnja znaša 5%. Malta ima eno najnižjih davčnih stopenj v območju Evropske unije.
Malta v celoti velja skladna s standardi OECD in izvaja mednarodne dogovorjene davčne standarde, kar zagotavlja, da spada med offshore države, katera je pri bankah uvrščena na belem seznamu in ima visok ugled.

Ustanovitev podjetja na Malti običajno traja do 4 delovne dni. Prednost Malte je, da imate vzporedno z poslovnim subjektom lahko tudi bančni račun v isti državi, kar vam znatno zniža stroške ter prihrani veliko časa.

 

 

✅ PREDNOSTI PODJETJA NA MALTI

  • ➡ Efektivna 5% davčna stopnja
  • ➡ Malta spada v območje EU
  • ➡ Dober pravni sistem
  • ➡ Možnost bančnega računa na Malti

 

✅ ZASEBNOST TER ANONIMNOST

Malta ponuja javen vpogled v osnovne podatke podjetja, vendar podatki o lastnikih ter direktorjih niso dostopni. Podatki o lastnikih ter direktorjih so dostopni v koliko vemo polno ime ter priimek in številko osebnega dokumenta. Za zaščito le teh podatkov predlagamo poslovni subjekt na Belizah ali Sejšelih.

 

✅ DAVČNE OBVEZNOSTI

Malta zakonsko predpisuje letno finančno poročanje pristojnim institucijam. Efektivna davčna stopnja je 5% na dobiček ter spada pod eno najnižjih davčnih stopenj znotraj Evropske unije.

 

✅ OBVEZNOSTI DO PODJETJA

Podjetje registrirano na Malti je zavezujoč k letnemu finančnemu poročanju – izdaje bilance pristojni instituciji. V primeru obratovanja podjetja je potrebno vsako leto plačati pristojbino v višini 1.506 EUR do konec februarja v tekočem letu.

 

✅ POTREBNI DOKUMENTI

Za ustanovitev oziroma registracijo podjetja je potrebno predložiti dokumentacijo vseh lastnikov ter direktorjev. (lastnik ter direktor je lahko ena oseba)

  • ➡ Notarsko overjena kopija potnega lista
  • ➡ Notarsko overjena kopija dokazila o stalnem naslovu: osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, bančni izpisek, račun za komunalne storitve, računa za elektriko, zdravstveno zavarovanje …
  • ➡ Registrar lahko zahteva bančno referenco, katero izda vaša matična banka
  • ➡ Krajši poslovni plan, kateri vključuje storitve, naloge posameznikov ter ključne države poslovanja.

 

‼ ZA REGISTRACIJO PODJETJA NE POTREBUJETE MINIMALNEGA KAPITALA ‼

 

Naše podjetje je specializirano za registracijo ter ustanovitev offshore podjetij na Malti, katere segajo od preprostih registracij do zakompliciranih struktur vključno z skritimi (nominiranimi) lastniki ter zastopniki. Na strankino željo uspostavimo “Mail Forwarding”, kar pomeni, da vso pošto prejeto na naslov podjetja stranki preusmerimo na željeni naslov v Slovenijo ali kamor koli po svetu. Uredimo ter posredujemo pri odprtju offshore bančnega računa za novo offshore podjetje ustanovljeno na Malti. Prednost Malte je, da lahko v isti državi odprete poslovni subjekt kot tudi bančni račun.

V kolikor boste z novo ustanovljenim podjetjem na Malti poslovali na Slovenskem trgu Vam uredimo pridobitev Slovenske davčne številke, katero boste potrebovali pri poslovanju na Slovenskem trgu ter pri odpiranju bančnega računa v Sloveniji. Vsa dokumentacija kot je naprimer, akt o ustanovitvi, register članov, register lastnikov, register zastopnikov ter zapisniki se hranijo v enem izvodu pri registrarju na Malti, en izvod pa dobi stranka.

 

Registracija podjetja
2.179
Ustanovitveni akt
Poslovni naslov
Notarske storitve
Državni vladni strošek
Administrativne in pravne storitve
NAROČI
Registracija podjetja
Bančni račun
3.719
Ustanovitveni akt
Poslovni naslov
Notarske storitve
Državni vladni strošek
Administrativne in pravne storitve
Otvoritev bančnega računa
NAROČI
Letna Pristojbina
1.249
Potrdilo o podaljšanju
Notarske storitve
Državni vladni strošek
Administrativne in pravne storitve
PODALJŠAJ

Imate vprašanje?